måndag 16 juni 2014

Matupplevelse

Vi hade förmånen att bli medbjudna till en lokal restaurang som gästspelades av årets kock 2014 och en representant från en öltillverkare, vi serverades en sexrätters meny med olika ölsorter till varje rätt
Det började med något som jag aldrig vågat smaka förut, ostron i enbärsgrädde och granolja, till detta drack vi porter
 Sedan åt vi lättrökt potatis, rotfruktschips toppat med vänerlöjrom och vi drack ofiltrerad M-stads export
Sedan kom det in svartkål, jordärtsskocka i bit och kräm med hasselnötter och en M-stads Continental 
Fjärde tallriken bjöd på lättrökt röding med en sallad på vildsparris, dragon och pinjenötter och i glaset en M-stads oktober öl
Därefter var det grillad entrecote med misopasta, tryffel och en kräm på saltrostad bakpotatis och till detta drack vi en Old ox
Avslutningsvis serverades det mandelkaka på inkokta jordgubbar och smetana och drycken var en M-stads porter 2008
 En väldigt trevlig kväll med god mat och dryck i trevligt sällskap. Avslutades med den fina servicen att restaurangägarinnan körde oss hem för att väntetiden på en taxi var 1 1/2 timme, fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar